Çırê Musyon

18 Temmuz 2016 Pazartesi

Darbeci Türkler ..


Türk tarihi darbeler tarihidir..

Cengiz Han'in asli mogoldur.
Ama Türkler Mogol olan Cengiz Hani neden sahiplenir?
Cünkü cok barbar ve zalimdide ondan..Cengiz Han kendisine karsi direnen herkesi sehirlerini,kasabalarini,aile efradlarini ve ahalisini tümden ortadan kaldiracak kadar gözü dönmüs bir zalimdi..

Nami diyar diger adida Timucindir..Zalim Timucin iktidari icin oglunu yemek sofrasinda kalbine hancer saplayarak öldürmüstür..
Ardili olduklarini söyledikleri Cengiz Hanin kültürü Selcuklular ve Osmanlilarada sirayet etmistir..Bu iki imparatorluk dönemindede iktidarlari ugruna halef gördükleri kendi cocuklarini saraylarinda bogabilecek kadar vahsiydiler..Böyle bir zalim tarih kültürüyle karsi karsiyadir Andoluda ve Kürdistanda yasayan halklar...Bu kadim topraklarin asil sahipleri sirasiyla Bizanstan tutun,Ermeni,Rum,Asuri, Nasturi,Ezidi,sünni ve alevi Kürtler olmak üzere sürekli katliam ve jenosidlere ugramislardir...Bugün bu topraklar yüzyil öncesi gibi yakin bir taihte tamamen el degismis ve Türkün en son yurdu olmustur..
Bu topraklarda yasayan ve kendini türk ad edenler birbirine güven duymaz ve kuskuyla bakarlar..Cünkü kendini türk gören bu halklarin hicbiri türk olmadigini cok iyi biliyorlar ve bu zihniyetin böyle zalim olmasi tek dayanaklari oldugu icin desteklemektedirler..

Asil meseleye gelelim..!
Gecenlerde Türk ordusu icinde bir grup subay darbe girisiminde bulundu ancak basarisizlikla sonuclandi..
Iyikide basarisiz oldular,, yoksa yine gür ateslerini Kürtler üzerinde harlandirarak, Kürtleri yine iskence ve katliamlardan gecirerek iktidarlarini pekistirmeye calisacaklardi..
Gerci ayni yöntemleri sivil iktidarlarda deniyor ancak, yine hicbir sivil iktidar ordu kadar cüretkar degildir...Bunu 1960 larda,71 lerde yine 80 lerde uzun yillarca yasayan insanlar ve darbe magdurlarimiz cok iyi bilirler...
Su bir gercektirki darbeler tarihiyle Türk ordusu kadar ,,Türk halkini kücük gören ve onlari hice sayan bir baska ordu örnegini yeryüzünde göremezsiniz..Geri Afrika ülkelerinde bile ordular herhangi bir Afrika ülkesinde bu kadar cok darbe yapmamislardir..
Bu üstünlügü Afrikalilara bile kaptirmayan Türk ordusu bu defa fena carpildi gibi görünüyor..Neredeyse ordunun 3/1 tasfiye olmus geriye kalanda atil durumda ne yapacagini bilmeyen korkudan kabuguna cekilmis beklemektedir..

Yukaridada belirtigim gibi kimse kimseye güvenmiyor herkes birbirine kuskuyla bakiyor...
Düsünün düne kadar Kürtlere karsi kullandiklari kan akittiklari ve kahraman ilan ettikleri bu insanlik disi komutan bozuntularini bugünde hainlikle damgalayarak cezalandiriyorlar..
Tabi bu böyle sinirli kalmayacak...Devletin Kürtlere karsi isledikleri bütün suclari bu molozlarin üzerine yikarak kendini temizlemeye calisacak ve insanlarda bunu yutacaklardir..
Zaten hep böyle olmadimi?
Tarihimizde 1943te bir Mustafa Muglali olayi var..
Muglali aslinda 25 harekatindada cokca Kürt kani dökmüstü..Hizini alamayarak 43 te 33 masum köylüyü kacakcilik gerekcesiyle katletti..
Bu tarih ayni zamanda Mahabad Kürt Cumhuriyetin ilan edildigi tarihtir..Aslinda katledilen masum köylüler Mahabada missillemeydi..
Muglalinin akibetide bu generaller gibi olmustu..
1950 lerde iktidara gelen Adnan Menderes Kürtlerin oyunu almak icin Muglaliyi cezalandirma sözünü Kürtlere vererek Kürtlerden büyük oranda oy almisti..Yasi ilerlemis Muglaliyi cezalandirarak cezaevine koydu ve Kürtlerin hem yüregine su serpmis oldu hemde Kürtlerin gücünü arkasina aldi..Oysa bir yil icinde yasli Muglali cezaevinde öldü ve böylece Demokrat parti iktidari bir tasla iki kus vurmustu...
Hem Kürtleri kazanmis hemde Muglalidan kurtulmustu..


Bugünlerde yapilan darbede basarisiz kalan yüzlerce subay zaten Kürdistanda on yillarca savasan kesimdi..Elleri kirli bu katillerden bu darbe bahanesiyle devlet elini Muglali olayinda oldugu gibi bir kez daha temizleyecektir..
Oysa bu sadist insanlik düsmani general bozuntulari devletin politikalarini Kürtlere uyguladilar...
Asil suclu devlet iken ,, bu basarisiz darbeyle günah kecisi olarakta bu generaller secilecek gibi  görünüyorlar..
Devlet bütün isledigi savas suclarini bu katil ve insanlik düsmani sürüye yükleyerek kendini aklayacaktir..
Bakin iste Cizreyi,Sur'u,Yüksekova,ve Sirnaki yakip yikan ve binlere yakin insanin ölümünede neden olanlar bunlardi diyecek ve onlarca yil cezalara carptirilacaklardir..Bir süre sonra bunlar aklanir cikarlarmi bilemem..
Ama böyle bir durum sayet olur cezaevlerinden tahliye olurlarsa, yüklü miktarlarda tazminatlarini alacak tipki Ergenekon ve Balyoz darbecileri gibi yine topluma karisarak hayatlarini kaldiklari yerden sürdüreceklerdir..

Sayet basarsaydilar bugünün kahramanlari olacaktilar,,onlarin yerinede Erdogan ve partisi tarihe hain olarak gececeklerdi..
Bugün darbeyi önledi denilen halk ise safini darbecilerden yana kullanacaklari kesindi..Türkiyede her kesimden isveren,siyasetci, gazeteci ve akademisyenler onlari vatansever halk kahramanlari olarak nitelendirecek ve övgüyle bahsedeceklerdi.. 
Gecmistede hep böyle olmadimi?
Toplum psikolojisi budur..Tarihte Ali Muavviye hikayesi vardir..
Disi deveyi erkek deve diye Samlilara onaylattan Muavviye ,Aliye göndermede bulunur...
Elimde disiyi erkek olarak kabullenen 10 bin adamim var , ayagini denk al diye...
halk böyledir, güc ve iktidar kimde ise ona biat eder...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder