Çırê Musyon

20 Eylül 2018 Perşembe

Kimlerle müttefik olmaliyiz !

Neden sömürgecilerimiz kendi Kürdünü degilde bir baska parcanin Kürdünü seviyor?
Kim bize müttefik olabilir ?
Bunu gecmis tarihimizi iyi irdeleyerek saglikli bir sonuca varabiliriz..

Tabi niyet önemli..
Kürdistanin parcalari arasinda saglikli bir siyasi iliski olmadigi gibi her parcanin siyasi partileri bir diger parcanin siyasilerine ve partilerine karsi o parcanin sömürgecisi ile aralari acilmasin diye birbirlerine karsi düsmanca bir tavir icindedirler..
Örnegin:
Türkiyenin Güney Kürdistanla ticari iliskileri vardir, ve ayni zamanda Türkiye icin yeni bir pazar oldugu icin bir dönem kardesim diyerek sahte sevgi gösterilerinde bulunuyordu..Ta ki Kürtler DAIS le savasa tutusuncaya kadar.. Kürtler DAIS'i yenince sahte sevgileride sona erdi.. Oysa ayni Türkiye kendi Kürtlerinin sehirlerini kasabalarini yikip Kürdü katlediyor..
Türkiye Güney Kürtlerini gercekten seviyormuydu?
Hayir.
Türkiye ile siyasi ve ekonomik iliskiler yüzünden diger parcanin siyasi partileri bu durumdan hosnut degillerdi..Oysa De Facto durum unutuluyordu..Kürtleri disariya acilabilecek tek kapisi kuzeydeki Türkiye üzerinden saglaniylordu.Bu zorunlu iliskiyi diger parcalarin kürtleri anlayamadilar..Tabi Türkiye ile iliskinin dozuda önemliydi..Güneyliler kendi ellerini Türkiyeye verirken neredeyse kollarindan olacaklardi..Iliskinin saglikli oldugu söylenemezdi.
Oysa gecmiste ayni Türkiye  Güney bizim Kirmizi cizgimizdir diyordu...Ta ki Güneyliler "De Facto" duruma kavusuncaya kadar..
Ne zaman ki "De Facto" durum nedeniyle dünya tarafindan tanininca kirmizi cizgi diye birsey ortada kalmadi. Türkiye artik Güney Kürdistana aciktan müdahale edemezdi cünkü Güneyin arkasinda bati dünyasi duruyordu.. Ta ki bati ile iliskiler asinincaya kadar..Bu durumda Güneylilerin icine düstükleri rehavetten kaynaklaniyordu..Güney Kürtleri Türkiyenin yalanlarina iyice kanmis kendilerini seviliyorlar sandilar. Bizi seviyorsun iyide kendi parcandaki kardeslerimizide eziyorsun diyemiyordular..

Irana gelince, hem Kuzey Kürdünü hemde Süleymaniye Kürdünü seviyor..Kendi Kürtlerinide vinclerle asiyor sokaklarda dolastiriyor..Diger parcanin Kürtleri onlarla isbirligi yaparken sen niye ülkendeki kardesimi asiyorsun diyemiyor hatta Irana karsi savasmak yanlistir baskalarina hizmet etmektir diyebilecek kadar alcalabiliyorlar...Cünkü onlarla isbirligi yaparak sirf kendi parti cikarlarini düsünüyorlar..Bu kirli iliski agi Güney parcasinda halen devam ediyor.Kerkük,Xaneqin;Tuzhurmatu ve bircok kasabaya Iran milislerini cekerek isgal bile ettirdiller..Iran fiili olarak Güneyin bir gölümünü istedigi gibi yönetebiliyor.Isbirligi yaptigi Kürtler disinda kalan Kürtlerin en azili düsmani konumundadir.

Suriyede Kuzey kürdünü seviyor kendi Kürtlerine ise kimlik dahi vermiyor..Birileri kalkiyor ESAD kardesimizdir Kürt dostudur diyor..Ya Kürt dostu ise niye Kürtlere kimliklerini iade etmiyor?
Nitekim savasta Suriye devletinin kontrol edemedigi topraklari bile rejim adina bu isbirlikci Kürtlerin kontrolünde olup, rejim yesil isik yaktigi anda bu birlesme aninda Suriyeye iltihakla gerceklesecektir.


Irak ise yine Kuzey ve  Iran Kürtlerini kendi parcalarinda muhalif gördügü icin seviyordu. Kendi Kürtleri ilede onyillarca savasti Kürdistana kimyasal bile atti..Enfalde soykirima gitti..
Eger kuzey Kürtlerini sevseydi,kuzeyde Türk devletinin ve dogusundaki Iran devletinin Kürtlere uyguladigi zalimane vahsete dur derdi.

Bunlar kimden cesaret aliyorlar?
Kendimizden yani bizim isbirlikci kürtlerden ..
Birde Kürtlerin bibirlerini sevmemesinden, bu celiskilerden alabildigine yararlaniyorlar.
Maalesef Kürtler kendi partilerinin cikarlarini halkinin cikarlarindan daha fazla önemsiyorlar ve bu yüzdende birbirlerine karsi kayitsizdirlar.

Biz Kürtlerin en büyük handikapi dost ve düsman gücler kimlerdir bunu bir türlü ögrenemedik..Düsmanimiza dost dostlarimizi ise düsman gördük..Gercek dost olabilecek gücleri düsmanlarimizla olan celiskilerinden dolayi hep es gectik düsmanlamizin yaninda saf tuttuk..Bu karmasik durum hala en derin haliyle devam etmektedir.

Kürtler müttefiklerini kendi sömürgeci gücleriyle asla yapmamalidirlar. Kürtlere müttefik olabilecek yegane güc Küresel gücler ve onlarin ordusu NATO dur..

Birileri elinize hafif silahlar verip size savasin diyorsa, bilin ki en büyük düsmaniniz odur..Eger size tank,top ve yüksek atesli silahlar veriyorsa o dosttur..Tipki DAIS'i yenerken verdikleri agir silahlar gibi..Yani düsmanla esit silahlara sahip olacaksin ki ona karsi savas yürütebilesin..Bunu senden esirgemeyen sana verebilen gücler dostturlar.
Kuzeyde Kelasinkofla verilen savasi gördük..Bir köy bile kurtaramadilar.40 yil savastilar sonunda gidip düsmana boyun egdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder